keskiviikko 31. elokuuta 2011

Pristinassa

Saavuin eilen Pristinaan. Kaupunki on poikkeuksellisen hiljainen ramadanin päätösjuhlan vuoksi, jota täällä sanotaan bajramiksi. Oleskelen Balkan Sunflowersin talossa sunnuntaihin saakka, jolloin lähdemme muiden EVS-vapaaehtoisten kanssa tulovalmennukseen Sarajevoon. Siihen saakka olen käytännössä lomalla, mikä ei lainkaan haittaa. Tänään olimme kävelyllä metsässä, ja illalla käymme Plemetinassa, jossa on yksi oppimiskeskuksista ja tällä hetkellä myös SCI:n kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri.

Balkan Sunflowersin talo on varsin hieno ja ainakin näin kesällä mukava. Langaton verkkoyhteys on, samoin kuin dvd-kokoelma. Alla on näkymiä ikkunoista ja viimeisenä parveke keittiön lasiseinän läpi katsottuna.







































tiistai 16. elokuuta 2011

Matkavalmisteluja

Kahden viikon kuluttua olen jo Kosovossa. Vasta matkalippujen ostaminen sai minut oivaltamaan, että olen todella lähdössä, ja samalla aloin jännittää. Ostimme liput yhdessä KVT:n pääsihteerin Marian kanssa, Balkan Sunflowers toimittaa KVT:lle lähettävän järjestön osuuden hankerahoista myöhemmin. Maria täytti myös lomakkeet EVS-vapaaehtoisen sairausvakuutusta varten, joten siltä osin on kaikki kunnossa. Lisäksi KVT:n ja Balkan Sunflowersin edustajat ja minä olemme allekirjoittaneet virallisen hankesopimuksen.

Perjantai on viimeinen työpäiväni Suomessa. Samana päivänä uusi vuokralaiseni tulee käymään – teemme sopimuksen asuntoni edelleenvuokrauksesta poissaoloni ajaksi. Onneksi voin jättää huonekalut ja astiat asuntoon. Muut tavarat pakkaan kellarikomeroon, arvokkaammat äidin luo. Vanhojen lippusten ja lappusten selailu on nostalgista, ja paljon löytyy pois heitettävääkin.

Olen irtisanonut sähkösopimukseni ja ilmoittanut ulkomaille muutosta Kelaan ja Väestörekisterikeskukseen, ne kai ovat tärkeimmät. Postin käännän äidin osoitteeseen. Olen katsellut huutonetistä sopivaa matkalaukkua: enää täytyy päättää, mitä pakkaan siihen. Olen ollut levoton ja keskittymiskyvytön, mutta kaikki kyllä järjestyy.